Macaroni Stroganoff
Bereidingstijd 30 min
Ingrediënten
200 gram fusilli pasta
250 gram rundergehakt
1 ui
1 teentjes knoflook
1 courgette
100 gram champignons
1 rode paprika
1 eetlepel olijfolie (zelf toevoegen)
1 eetlepel bloem
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 blok bio runderbouillon
1 blik bio tomatenpuree
peper en zout (zelf toevoegen)
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen en fruit dit samen met 1 geperst teentje knoflook in een beetje olie in een koekenpan of wok even aan.
Voeg het gehakt er bij, breng op smaak met peper en zout en rul dit.
Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Voeg dit bij het gehaktmengsel en laat het even meebakken.
Kook de pasta gaar.
Verwarm in een sauspan 1 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken.
Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe.
Roer dit even door en verwarm kort mee.
Voeg de runderbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen.
Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper. Meng de saus door het gehakt/groentemengsel en verwarm dit even mee.
Serveer de stroganoffsaus met de pasta.
2 pers (30min)